
Dette vil bli et aktivt arrangement, med rom for spørsmål, debatt, nettverking og gode diskusjoner.
Vi har disse fine folka på plakaten:
Amund Geicke, Elisabet Kjerstad Bøe, Eirik Resch, Victoria Glott, Lill Maria G. Johannesen, Thomas Fløien Angeltveit, Rolf André Bohne, Parinaz Farid, Freja Nygaard Rasmussen, Eilif Hjelseth.
Målet er at vi vi skal bli inspirert, dele kunnskap og og ta med oss relevant kunnskap hjem til våre kolleger.
I tillegg blir det arrangert en påfølgende workshop for de som vi gå i dybden på digitaliseringsbiten i forhold til bærekraft, den 8. april, i Sandvika.
✅ Når beslutninger skal tas kan det være krevende å få med hele bildet, samtidig som detaljene må stemme.
✅ Et beslutningsverktøy gjengir aldri virkeligheten 100%, og kunnskapsgrunnlaget blir aldri bedre enn dataen som går inn.
✅ Hvordan kan kybernetikk, kvalitetsdata og «en dæsj KI» hjelpe oss til å ta bedre beslutninger innenfor bærekraft?
✅ Hvordan samarbeider Terravera Foundation med næringsliv, akademia og forskning for å løse ulike bærekraftsutfordringer.
✅ Gjenbruk av materialer og produkter er viktig for bærekraft – men har vi samme fokus på gjenbruk av data?
✅ Er BIM er Bærekraftens beste venn?
✅ Felles for alle vurderinger av bærekraft er at de krever mye informasjon fra mange ulike kilder.
✅ Prosjekt Norge vil være en hub av fagpersoner som ønsker å koble prosjektledelse og informasjonsledelse for å oppnå økt bærekraft.
Amund Geicke er regionleder for bygg i Sweco Oslo. Han er utdannet sivilingeniør i konstruksjonsteknikk fra NTNU, og har bred erfaring med brukonstruksjoner. Han har i tillegg erfaring med prosjekt- og byggeledelse. Amund har jobbet i Sweco siden 2013, og har siden den gang hatt ulike lederstillinger internt.
Elisabet Kjerstad Bøe, CEO i teknologistiftelsen Terravera Foundation. Elisabet har lang erfaring fra bærekraftsarbeid i ulike roller. Hun har jobbet med omstilling, bærekraftstrategi og -rapportering for norske og multinasjonale selskaper, utvikling av teknologi og infrastruktur for nullutslipp transportløsninger og smarte energiløsninger innenfor bygg. Elisabet har blant annet bakgrunn som bærekraftsjef og norgessjef i Tibber. I tillegg til sin rolle iTERRAVERA har hun ulike styreverv knyttet til bærekraft.
Thomas Angeltveit er utdannet siv.ing og er en teknologi- og digitaliseringsentusiast. Han jobber til daglig som avdelingsleder Digital transformasjon i Norconsult. Han brenner for økt verdiskaping med digitalisering som verktøy, og bidrar for å skape endringer i bransjen. Thomas er en aktiv foredragsholder, leder Rådgivende Ingeniøres forening sin KI-komite og er styreleder i Polyteknisk forening Digitalt lederskap.
Eirik Resch er gründer og daglig leder i Reduzer. Han har en doktorgrad fra NTNU og DTU innen klimagassberegninger for bygg, er en erfaren foredragsholder og ekspert på temaet. Han har drevet med forsknings- og utviklingsarbeid som f.eks. utviklingen av FutureBuilt ZERO.
Programvaren Reduzer har de siste årene blitt bredt anvendt i byggenæringen og brukes til å beregne, planlegge, og dokumentere klimagassreduksjoner i byggeprosjekter.
Victoria Glott. Maskinlæring- og KI-konsulent i Norconsult Digital
Victoria er utdannet sivilingeniør og har siden 2020 jobbet som konsulent innen maskinlæring og AI i Norconsult Digital. Innen AI har hun de siste årene jobbet mest mot implementering, testing og evaluering av språkmodeller.
Lill Maria Gjerde Johannessen, Maskinlæring- og KI-konsulent i Norconsult Digital
Lill Maria er utdannet sivilingeniør innen Kybernetikk og robotikk fra NTNU, og har siden 2019 jobbet som rådgiver innen maskinlæring og KI i Norconsult Digital. De siste årene har hun jobbet mye med maskinsyn, med fokus på holdbare løsninger som kan vedlikeholdes over tid.
Parinaz Farid. Daglig leder og forsker i Green2050 – Senter for grønt skifte i bygget miljø, ved Institutt for bygg- og miljøteknikk (NTNU)
Hun har en doktorgrad fra NTNU innen prosjektledelse, og har jobbet med et bredt spekter av temaer innen feltet. Hennes arbeidsområder i de siste årene inkluderer strategiske endringsprosjekter, prosjektstyring, bærekraftige prosjekter, verdiskaping og lederskap i prosjekter.
Freja Nygaard Rasmussen. Førsteamanuensis ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU.
Fjerja har doktorgrad i designstrategier for lavkarbon-bygg og med mange års ekspertise på livsløpsanalyse, sirkulærøkonomi og miljøkonsekvensvurderinger i byggeri, bygd miljø og regulering på nordisk og EU-nivå. Hun er opptatt av hvordan vi gjør verden grønnere og gøyere med mindre forbruk av ting og tang.
Rolf André Bohne. Professor ved Institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Leder Arena for Bærekraft i Prosjekt Norge. Forskning og konsulentarbeid på bærekraftig infrastruktur: bygge- og konstruksjonsmaterialer, materialstrømmer og miljøpåvirkninger fra AEC-industrien. Arbeider med miljøkonsekvensvurdering av bygg og infrastruktur, og med levetid på bygningsdeler og bygg. Spesialiteter: Materialflytanalyse, øko-effektivitet, livssyklusanalyse, livssykluskostnader og miljøkonsekvensvurdering av bygninger og infrastruktur.
Eilif Hjelseth er professor ved NTNU. Fagområdet er digitalisering av prosesser i hele byggeriets livssyklus med bruk av BIM)og støtte av KI.
Han har vært en pådriver for aktiv og ansvarlig bruk av KI i undervisningen. I Standard Norge er han er komiteleder for «BIM standardisering», er medlem av «Kunstig intelligens» og «Digitalt Produkt Pass». Han har vært med på utviklingen av NS-EN-ISO 19650 fra første møte. Han der styremedlem i buildingSMART Norge og var med å utvikle løsningen for Professional Certification. Hjelseth har variert praksis fra programvareutvikling i Selvaag BlueThink, Standard Norge, Direktoratet for byggkvalitet og forsker også ved senter for rettsinformatikk ved Juridisk fakultet, UiO. I Prosjekt Norge leder han Arena for digitalisering. Han leder temaet «Digitalisering og bruk av KI» i forskningsprosjektet Bedre megaprosjekter.
I Prosjekt Norge har vi mange arrangementer med nyttig kunnskapsdeling for våre partnere.
Ønsker dere å undersøke partnerskap, se informasjon her, eller send e-post til senterledelsen.
P R O G R A M