arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hvordan få mer bærekraft inn i prosjektene

17. november 2022

Illustrasjon bærekraft

Bærekraftsamling hvor NTNU beskriver situasjonen, SpareBank 1 om grønn finansiering og Norconsult deler eksempler på hvordan de møter utfordringene.

Noen ledige plasser på ettermiddagsgruppa… Frist 9.11.

Portrettfoto Rolf André Bohne.

Rolf André Bohne, professor

Jørund Buen. Porterettfoto

Jørund Buen, bærekraftsjef SpareBank 1

portrettbilde Elisabeth H Lycke

Elisabeth Hofgaard Lycke, seniorrådgiver

portrettbilde Christopher Garmann

Christopher Garmann, bærekraftskoordinator

portrettbilde Kjersti K Dunham

Kjersti Dunham, prosjektdirektør

foto Irene Aa. Meier

Irene A. Meier, markedssjef

portrettbilde Cecilia Jahr

Cecilia Jahr, fagspesialist

Mål: Inspirere til handlinger som skaper økt bærekraft i prosjektene

Målgruppe: Prosjekteiere og prosjektledere hos Prosjekt Norges partnere

For at dette tilbudet skal passe flest mulig, arrangerer vi 2 like samlinger på samme dag;

  • Gruppe 1 kl 09-13 – avsluttes med lunsj kl 12 (oppmøte/mingling fra kl 08.30)
  • Gruppe 2 kl 12-16 – starter med lunsj sammen med Gruppe 1

Grip sjansen, meld på flest mulig fra din organisasjon. Tiltaket er gratis og gir økt verdiskapning for partnerne.

Vi har plass til noen flere, så vi har utvidet fristen til onsdag.

  • Rolf André Bohne. Professor ved Institutt for bygg- og biljøteknikk ved NTNU. Leder Arena for Bærekraft i Prosjekt Norge. Forskning og konsulentarbeid på bærekraftig infrastruktur: bygge- og konstruksjonsmaterialer, materialstrømmer og miljøpåvirkninger fra AEC-industrien. Arbeider med miljøkonsekvensvurdering av bygg og infrastruktur, og med levetid på bygningsdeler og bygg. Spesialiteter: Materialflytanalyse, øko-effektivitet, livssyklusanalyse, livssykluskostnader og miljøkonsekvensvurdering av bygninger og infrastruktur
  • Jørund Buen er bærekraftssjef i SpareBank 1 Sørøst-Norge, hvor han blant annet utvikler løsninger for vurdering av bærekraftsrisiko i næringslån i SpareBank 1-alliansen, møter bedriftskunder for å diskutere bærekraftutfordringer, og bidrar i vurdering av lånesaker. Han har tidligere vært gründer, investor, konsulent og forsker innenfor fornybar energi, klimaprosjekter, klimapolitikk og bærekraft, i Norge og internasjonalt.
  • Kjersti Kvalheim Dunham er Prosjektdirektør i Norconsult. Hun er gjesteforeleser innen prosjektledelse ved flere universiteter, og har hatt styreverv i en rekke bransjeforeninger som bl.a. Prosjekt Norge, Norsk betongforening, Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, VIA og Forskningsrådet. Hun har bakgrunn fra betongindustrien og Statens vegvesen.
  • Elisabeth Hofgaard Lycke er leder for bærekraftsrapportering og forbedring i Norconsult-konsernet. Hun er utdannet siv.ing fra NTNU og MSc Econ fra London School of Economics og har lang erfaring innen bærekraft, kvalitet, HMS, HR og systematisk forbedringsarbeid fra rådgiverbransjen, industri og offentlig forvaltning.
  • Irene Aarrestad Meier er markedssjef tidlig fase Bygg og Eiendom i Norconsult. Irene jobbet i flere år som tegnende arkitekt før hun gikk over til prosjektledelse og prosjektstyring.  Nå jobber hun med Høyt Presterende Team, strategi, marked og ledelse med fokus på komplekse, store prosjekter. Irene har lang erfaring med rådgiving fra alle sider rundt bordet;  byggherre-, entreprenør- og rådgiversiden og er utdannet sivilarkitekt og bedriftsøkonom (bl.a.).
  • Christopher Garmann er bærekraftskoordinator for forretningsområdet Fornybar Energi i Norconsult. Han arbeider med utvikling og implementering av prosesser og systemer for å øke bærekraft i Norconsults leveranser, og bidrar i oppdragene innen vannkraft, vindkraft, solenergi og kraftoverføring.
  • Cecilia Jahr er fagspesialist i innovasjonsledelse i Norconsult. Hennes mål er å styrke Norconsults oppdrag med arbeidsprosesser som tilrettelegger for kreativitet, nyskaping og innovasjon, både i problemdefineringen, i løsningsutviklingen og i beslutningsprosesser. En del av dette arbeidet er å få bærekraft integrert i løsningsutviklingen i et prosjekt og sikre at økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft vektes riktig når valg og beslutninger skal tas.

Bærekraft vil prege konkurranseevnen på linje med økonomi


Program

Velkommen – innledning ved Norconsult

Rolf Andre Bohne, NTNU: Miljøkravene kommer! Forventninger, ansvar, utvikling og konsekvenser av EU Taxonomi, TEK m.m.
– Gruppevis refleksjon

Jørund Buen, SpareBank1 Grønn finansiering: Krav og muligheter.
– Gruppevis refleksjon

Norconsult:  Deler erfaringer og eksempler på hvordan bærekraft implementeres i prosjekter
– Gruppevis refleksjon

Detaljer

Dato:
17. november 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Telegrafen, Oslo
Kongens gate 21,
Oslo, 0157
+ Google-kart
Vis Sted nettside