arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Læring i Prosjekter – Digitale verktøy – Mikrolæring med Teresa Beste

9. november 2021 @ 10:00 - 10:55

maling på en tavle som sier time to learn

Kunnskapsoverføring om kostnadseffektivitet

Artikkelen «Knowledge Transfer in a Project-Based Organization Through Microlearning on Cost-Efficiency» (ved Teresa Beste) undersøker hvordan mikrolæring på temaet «Kostnadseffektive byggeprosjekter» kan bidra til kunnskapsdeling i en prosjekt-basert organisasjon.

Syv mikrolæring-leksjoner, inklusive små spørreskjemaer etter første og siste leksjon, ble sendt ut til 334 ansatte. Leksjonene tar for seg aspekter som behovsutredning og konseptvalg, nye gjennomføringsmodeller, standardisering og kostnadsstyring og estimering. Studien reflekterer rundt utarbeidelsen av leksjonene, deltakelsen, og hvordan mikrolæringen bidrar til økt kunnskap om kostnadseffektive byggeprosjekter. Mikrolæringen ble oppfattet som relevant blant deltakerne. Overføring av kunnskap ble mindre tilfeldig ved å skape en plattform for å nå ut med basiskunnskap til alle prosjektteam. Slik kan mikrolæringen også fungere til kunnskapsdeling på andre temaer i prosjektbaserte organisasjoner. Mikrolæring-serien kan oppdateres etter behov med nye eksempler fra prosjektene og nye leksjoner på andre aspekter av kostnadseffektivitet, for å bidra til kontinuerlig læring om kostnadseffektivitet.

foto av Teresa Beste

Teresa Beste, Teresa er økonom med bachelorgrad fra Tyskland og mastergrad fra England. Etter åtte år som prosjektøkonom i Statsbyggs byggherreavdeling, fungerer hun nå som underdirektør med ansvar for prosjektøkonomene. Hun er samtidig i sluttfasen av en doktorgrad ved NTNU, der hun forsker på temaet kostnadseffektive byggeprosjekter. Doktorgraden er et samarbeid mellom Statsbygg, NTNU og Forskningsrådet i offentlig sektor – ph.d.-ordningen.

Bassam Hussein, NTNU, leder KA LIP.
Bassam er førsteamanuensis ved Institutt for maskin- og industriteknikk (MTP). Hans forskningsinteresser inkluderer anvendelse av spillsimuleringer, e-læring, prosjektsuksess og organisatorisk læring. Hussein underviser i prosjekt- og kravhåndtering og har vært involvert i design, utvikling og implementering av et bredt spekter av tilpassede utdanningsprogrammer innen prosjektledelse. Bassam har blitt tildelt priser innen forelesning og han har utgitt flere fagbøker.


Registrer deg for webinarlenke

Det finnes mange systemer og rutiner for læring i og av prosjekter.  Men, LÆRER vi? Hva må til for at dette ikke bare blir rapporteringer som blir liggende «i en skuff»?? Les mer om KA LIP.

Prosjekt Norge tilbyr arenaer som skal tilføre deltakerne ny kunnskap og mulighet til å teste ut egne tanker og idéer. Selv om dette er forbeholdt våre partnere, ønsker vi alle velkommen til å prøve ut fagtilbudene før dere vurderer eventuelt partnerskap. Ta kontakt med senterledelsen for mer info om partnerskap.

Detaljer

Dato:
9. november 2021
Tid
10:00 - 10:55
Kategorier for Arrangement:
,

Arrangør

Prosjekt Norge