arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Porteføljestyring: «Elhub» et IKT prosjekt eller er det en portefølje av prosjekter..?

21. september 2021 @ 08:30 - 09:25

Illustrasjon porteføljestyring

08:30 – 08:40  Innledning, Jon Lereim

08:40 – 09:15  Elhub, den nasjonale datahuben for alle måle-verdier fra strømmålerne i Norge og med sentrale beregninger for markedsaktørene, er en prosjektprodukt- suksess og leverer etter forventningene. Et prosjektfaglig skråblikk på veien dit – for et IKT prosjekt eller er det en portefølje av prosjekter?, Hans Erik Budde

09:15 – 09:25   Diskusjon

foto av hans Erik Budde

Hans Erik Budde er seniorrådgiver i Elhub AS med arbeidsområde i forhold til bransje-/myndighetskontakt og strategi. Elhub er den sentrale datahuben for alle måleverdier fra strømnettet og tilhørende orkestrering av markedsprosesser og sentrale beregninger for markedsaktørene. Elhub AS er heleid datterselskap av Statnett SF. Budde har vært med i prosjektet som ekstern rådgiver for NVE fra før prosjektstarten i 2013 og vært ansatt i Elhub fra starten. Tidligere har Hans Erik jobbet som leder- og rådgiver bl.a for Avenir/Evry, CapGemini og Handelshøyskolen BI, i grenselandet mellom IKT, energi, prosjektledelse, risikovurdering og gevinstrealisering mv. I tillegg har han vært foreleser ved BI og har lang fartstid som sensor i flere prosjektfag. Budde har M.Sc. in Energy Management fra Handelshøyskolen BI.

foto av Jon Lereim

Jon Lereim er faglig leder for KA Porteføljestyring. Jon er professor II ved BI og har lang erfaring fra industrien.  Han har blant annet vært ansatt i ulike lederjobber på senior- og Executive-nivå hos flere store offshore-aktører.  I tillegg har han lang erfaring som uavhengig rådgiver og prosjektleder for bl.a. et vidt spekter av utbyggere og entreprenører onshore og offshore.

Prosjekt Norge tilbyr arenaer som skal tilføre deltakerne ny kunnskap og mulighet til å teste ut egne tanker og idéer. Selv om dette er forbeholdt våre partnere, ønsker vi alle velkommen for å prøve ut fagtilbudene før dere vurderer eventuelt partnerskap. Ta kontakt med senterledelsen for mer info.

Registrer deg for webinarlenke:

KA – KunnskapsArena

KA er en faglig fokusgruppe som samler partnere for å utveksle kunnskaper og erfaringer. I tillegg ligger det her en mulighet til at dette kan føre til etablering av nye forskningsprosjekt.

Under korona-epidemien holder vi foreløpig  alle møter digitalt, og til dels satser vi derfor på flere kortere samlinger.  Vi ser for oss en en kombinasjon av digitale og fysiske møter etter hvert som smittesituasjonen tillater det.


Gi gjerne tilbakemelding til Jon Lereim om KA PFS, emner eller innspill til emneforslagene:

 1. Porteføljestyring fra strategisk til operativt nivå, hvordan sikre konsistens og sammenheng.
 2. Når skal et produkt i backloggen løses som prosjekt og når skal det håndteres av eksisterende team, er det noen universelle kriterier?
 3. Hva finnes av gode verktøy for porteføljestyring?
 4. Lean porteføljestyring: Hva legger vi i dette? Hvordan kan det gjennomføres?
 5. Effektfokusert porteføljestyring – hvordan sikre maksimering av nytte?
 6. Hvordan kan vi profesjonalisere våre kunder ifht porteføljestyring og prosjektledelse?
 7. Porteføljestyring av utbyggingsprosjekter og driftskontrakter. Hvordan sikre optimal ressursbruk og med akseptabelt risiko.
 8. Utvalgte fordypningstemaer og gjennomgang av nyeste forskningsartikler innen porteføljestyring
 9. Sette porteføljestyring som sentralt virkemiddel for prosjekteiere i koordinering og sammenheng mellom prosjekteierrolle, porteføljelederrolle og virksomhetsstrategi
 10. Betydning av digitalisering og AI på porteføljestyring

Detaljer

Dato:
21. september 2021
Tid
08:30 - 09:25
Kategori for Arrangement:

Sted

Teams