arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Prosjektplanlegging – med Kristina Kjersem

10. november 2022 @ 10:00 - 11:30

Oppsummering  torsdag 20.10  2022 med innledning av Kristina Kjersem fra Møreforskning.

Hun hadde en spennende gjennomgang av problemstillinger rundt planlegging av store prosjekter, med vekt på nye metoder og teknikker for å forbedre planleggingsprosessen og planleggingsmøter. Herunder var vi innom agil metodikk og Last Planner.

Vårt neste møte i Kunnskapsarena Prosjektplanlegging blir torsdag 16.02.23 1000-1130, på Teams. Innleder er Andrea Heller som er leder for fremdriftsplanlegging i BaneNor. Andrea har mekanisk/teknisk høyskole og en Bachelor of Science i samfunns­økonomi fra Brasil. Hun har arbeidet 10 år med planlegging innen olje og gass i Brasil, Norge og Malaysia, og 3 år i BaneNor med fremdriftsplanlegging.

Tema for foredraget hennes er kommunikasjon med entreprenører og leverandører, kontrakts­typer, og forskjellen mellom prosjektplanlegging og konstruksjonsplanlegging. Hun har mange interessant poenger om samspillet mellom kunde/leverandør som jeg vet vil treffe mange av dere hjemme. Siden BaneNor for tiden er i (mot)vinden på grunn av Follobanen, vil Andrea også komme inn på læringspunkter fra dette prosjektet. Dette burde være maksimalt dagsaktuelt.

foto av Tore Aalberg

Til alle venner av prosjektplanleggingskunsten

Innleder: Kristina Kjersem, Møreforskning. Fagområde er planlegging innen skipsbygging/engineering 

Leder for KA Prosjektplanlegging: Tore Aalberg.

portrettbilde Kristina Kjersem Møreforskning

Kristina Kjersem, Ph.D., jobber som forsker i logistikk hos Møreforsking AS.

Hun har flere års erfaring fra skipsbyggingsindustrien der hun jobbet som prosjektplanlegger og som konsulent i implementering av et lean-basert planleggingsverktøy. Hun skrev både sin masteroppgave og sin avhandling i tett samarbeid med samme industri. I hennes avhandling «Contributing to solving a project planning paradox in ETO – from plan to planning» kombinerte hun elementer fra Last Planner med andre lean ideer for å lage en modell for planlegging av design og engineering aktiviteter. Blant hennes nyere forskningsprosjekter kan nevnes bruk av utvidet realitet som et verktøy som forbinder produksjon, innkjøp, engineering og planleggingsaktivitetene på verft. Hun jobber også med forskningsprosjekter innen lean og sirkulærøkonomi sammen med flere forskjellige industrielle partnere.

Registrer deg for webinarlenke

Detaljer

Dato:
10. november 2022
Tid
10:00 - 11:30