arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Sikkerhetsledelse i prosjekter – Sikkerhetstiltak for forebygging av arbeidsulykker

15. november 2022 @ 10:00 - 11:15

risk og safe på en skala

Hvilke sikkerhetstiltak virker?

Innlegg ved Johnny Dyreborg. «Safety interventions for the prevention of accidents at work: A systematic review»
Senior Researcher, MSc, PhD. The National Research Centre for the Working Environment, København

Seniorforsker Johnny Dyreborg fra Det Nationale Forskningscenter for Arbeidsmiljø, Danmark, har ledet en større gjennomgang av forskning på effekten av sikkerhetstiltak. Sammen med kollegaer fra fire andre land har han systematisert forskningsbasert kunnskap om hvilke sikkerhetstiltak som virker. I denne KunnskapsArenaen presenterer han hovedfunnene fra studien.

Link til studien (enkelt sammendrag på s.4): https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cl2.1234

portrettbilde Johnny Dyreborg

Johnny Dyreborg (MSc, PhD) er seniorforsker ved Nasjonalt Forskningssenter for Arbeidsmiljø, København (søsterorganisasjon av STAMI, Norge), hvor han har vært forsker siden 1999. Han har bakgrunn fra organisasjonssosiologi med post- hovedfagsutdanning i yrkesepidemiologi. Hans hovedfokus er intervensjonsforskning, spesielt å undersøke hva som fungerer for å forebygge ulykker på arbeidsplassen. Dette inkluderer evaluering av effektene av ulike arbeidsplassinnsatser for å forebygge arbeidsulykker, slik som innføring av sikkerhetsstyringssystemer, sikkerhetsklimaendringer og gjennomganger av sikkerhetstiltak for forebygging av arbeidsulykker. Han har vært involvert i en rekke forskningsprosjekter i byggesektoren. Den siste tiden har han forsket på helse og sikkerhet blant unge på digitale plattformer. De siste årene har han også forsket på «forskning til praksis»-feltet – det vil si hvordan kan forskningskunnskap bedre støtte helse og sikkerhet på arbeidsplassene.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Alberechtsen leder KA Sikkerhetsledelse i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Registrer deg for Teams-lenke

Detaljer

Dato:
15. november 2022
Tid
10:00 - 11:15
Kategorier for Arrangement:
,