arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SiP. «Forbedret styring av ulykkesrisiko i prosjekter? Praktiske implikasjoner av ny Byggherreforskrift» med Arild Berglund, Morten Stavseth og Liv Strøm

10. februar 2021 @ 09:00 - 10:30

risk og safe på en skala

  • Hvilke utfordringer står ulike aktører i næringen ovenfor i risikostyring i prosjekter?
  • Hva kan aktørene gjøre for å forbedre risikostyringen?

I dette møtet i KA Sikkerhetsledelse i prosjekter setter vi lys på særskilt viktige endringer i Byggherreforskriften, knyttet til styring av ulykkesrisiko i bygg- og anleggsprosjekter og hva vi tenker om effektene av dem – sett fra henholdsvis entreprenør og byggherre.

Temaet blir belyst ved innlegg fra Morten Stavseth (Sporveien), Arild Berglund (Skanska) og Liv Strøm (Norconsult), samt diskusjoner blant deltakerne i møtet.


foto Arild Berglund

Arild Berglund er sikkerhetssjef i Skanska Norge AS og har arbeidet med HMS i Skanska siden 1993. Arild har bl.a. deltatt i referansegruppen for revisjon av byggherreforskriften som representant for EBA (2010 og 2021) og i prosjektet «Proaktiv sikkerhetsstyring i bygg- og anleggsbransjen» i regi av SIBA 2014-2018.

foto Morten Stavseth

Morten Stavseth er seniorrådgiver i Sporveien AS med spesialfelt SHA risikostyring og gransking. Morten har bakgrunn fra flere store byggherreorganisasjoner med disse fagområdene.  Morten foreleser ved Kiwa Teknologisk Institutt innen risikostyring og gransking.

foto Liv Strøm

Liv Strøm er ansatt i Norconsult siden 2005 i avdeling Sikkerhet. Hun er fag-koordinator (leder) for Norconsults byggherreforskriftsnettverk – et nettverk for de som påtar seg roller som KP og KU. Liv ar vært medlem av RIF Ekspertgruppe SHA siden  2014, og overtok som leder av gruppen i 2020.

Som leder av Norconsults fagnettverk er hun ansvarlig for intern opplæring samt at hun bistår i utarbeidelse av Norconsults styringssystem for ivaretakelsen av krav i byggherreforskriften. I oppdrag er hun ofte engasjert for å følge opp SHA i store flerfaglige prosjekter. Hun har de siste årene vært HMS-ansvarlig og KU for ASKO Oslofjord som bygger nytt kjøle- og fryselager i Sande, Vestfold.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Albrechtsen leder KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.


Registrer deg for å få tilsendt lenke til arrangementet: :

Detaljer

Dato:
10. februar 2021
Tid
09:00 - 10:30
Kategorier for Arrangement:
,