arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Sikkerhetsledelse i prosjekter – Innhold og bruk av SHA-planer i prosjekter

13. desember 2022 @ 10:00 - 11:15

risk og safe på en skala

KunnskapsArena Sikkerhetsledelse i prosjekter setter denne gang fokus på innhold og bruk av SHA-planer i prosjekter

Hva kjennetegner innhold i en god SHA-plan og hva kjennetegner god bruk av SHA-planer?

Innledere er Wenche Solberg, HSE rådgiver hos Multiconsult, Henrik Nyeng, SHA rådgiver hos Statsbygg og Arild Berglund, sikkerhetssjef i Skanska. Diskusjonsleder: Eirik Albrechtsen, NTNU

portrettbilde Wenche Solberg

Wenche Solberg er en av de mest erfarne HMS-rådgiverne i Multiconsult og har jobbet i mer enn 30 år med HMS både som rådgiver / konsulent og i Arbeidstilsynet. Hun har erfaring fra å jobbe med SHA/HMS i store tverrfaglige prosjekter og er opptatt av å integrere SHA/HMS i prosjekteringsprosessen slik at vi oppnår sikre og gode løsninger både i drifts- og utførelsesfasen. Hun har meget god kjennskap til Byggherreforskriften både fra tiden i Arbeidstilsynet og siden som rådgiver i Multiconsult. Hun har erfaring som SHA-rådgiver og Koordinator (KP) i flere prosjekteringsoppdrag, erfaring som KU og har gjennomført HMS-inspeksjoner og revisjoner på bygge- og anleggsplasser. Solberg underviser jevnlig i temaet «Koordinator og koordinering» på Koordinatorskolen, er faggruppeleder for fagområdet SHA internt i Multiconsult, er medlem i RIFs ekspertgruppe på HMS/SHA og har bidratt i utarbeidelsen av RIFs veileder på SHA i planlegging og prosjektering.

portrettbilde Henrik Nyegng

Henrik Nyeng er utdannet byggingeniør, og har en mastergrad i helse, miljø og sikkerhet fra NTNU. Han har siden 2019 jobbet som SHA-rådgiver i Statsbygg. Henrik jobber bl.a. med inspeksjoner innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø på byggeplass, oppfølging av SHA-koordinatorer, og holder kurs innen SHA for Statsbyggs prosjektledere og prosjektmedarbeidere.

foto Arild Berglund

Arild Berglund er sikkerhetssjef i Skanska Norge AS og har arbeidet med HMS i Skanska siden 1993. Arild har bl.a. deltatt i referansegruppen for revisjon av byggherreforskriften som representant for EBA (2010 og 2021) og i prosjektet «Proaktiv sikkerhetsstyring i bygg- og anleggsbransjen» i regi av SIBA 2014-2018.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Alberechtsen leder KA Sikkerhetsledelse i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Registrer deg for Teams-lenke:

Detaljer

Dato:
13. desember 2022
Tid
10:00 - 11:15
Kategorier for Arrangement:
,