arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SIP: Årsaker til ulykker med store maskiner? Hva sier forskningen?

7. desember 2021 @ 09:00 - 10:25

risk og safe på en skala

Analyse av kjennetegn ved ulykker med maskiner

I Arbeidstilsynets årlige rapport «Helseproblemer og ulykker i bygg og anlegg – rapport 2021» er det utført en egen analyse på alvorlige ulykker med maskiner involvert i perioden 2011-2020 (kapittel 4 i rapporten)

I KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter 7.desember ser vi nærmere på denne analysen. Bodil Aamnes Mostue fra Direktoratet fra Arbeidstilsynet vil presentere funnene i analysen. Eirik Albrechtsen fra NTNU vil lede gruppe- og plenumsdiskusjoner knyttet til to av de mest hyppige årsakene som er identifiserte:

  • Ulykkesanalysen viser at brudd på regler og prosedyrer er en hyppig årsak. Hva kan aktørene i næringen gjøre for å forbedre dette?
  • I noen ulykker var det gjort overordnede risikovurderinger i prosjektet, men det manglet risikovurderinger for den konkrete arbeidsoppgaven. Flere av ulykkene skjedde når det dukket opp oppgaver som ikke var planlagt. Hvordan forbedre risikovurderinger av den konkrete arbeidsoppgaven?


portrettbilde Bodil Aamnes Mosue

Bodil Aamnes Mostue er Sjefingeniør i Arbeidstilsynet, Avdeling for arbeidsmiljøfag og regelverk.   Hun jobber med analyser av ulykker og utarbeidelse av kunnskapsunderlag for næringer og for Arbeidstilsynet.

Tidligere har Bodil over 30 års erfaring med forskning og utredninger om sikkerhet og ulykkesforebygging fra SINTEF.  Utdannese: Siv.ing. bygg.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Alberechtsen leder KA Sikkerhet i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.


Registrering for webinarlenke:

Detaljer

Dato:
7. desember 2021
Tid
09:00 - 10:25
Kategorier for Arrangement:
,