arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SIP Tidligfaseindikator

19. oktober 2021 @ 12:00 - 12:55

risk og safe på en skala

I forskningsprosjektet ‘Forutseende sikkerhetsindikatorer i bygg- og anleggsbransjen’ er det blitt utviklet, evaluert og testet en forutseende sikkerhetsindikator som gir et mål på graden av kontroll på ulykkesrisiko i fasene før oppstart av produksjon. Basert på kunnskap om faktorer i tidlige prosjektfaser som har betydning for kontroll på ulykkesrisiko i produksjonsfasen er det utviklet en sjekklistebaserte målinger som gir grunnlag for sikkerhetsindikatoren i tre målepunkter: 1) etter byggherrens konseptutvikling og før detaljprosjektering; 2 i detaljprosjektering; og 3 rett før oppstart av produksjonsfasen.

I løpet av 2021 har indikatoren blitt testet og evaluert av byggherrer, rådgivere og entreprenører. I KunnskapsArenaen vil siste versjon av metoden og erfaringer fra evalueringen bli presentert av prosjektleder Eirik Albrechtsen, NTNU

HENT ved Endre Persen vil presentere sine erfaringer med bruk av indikatoren i et entreprenørperspektiv og tanker om videre utvikling.

Etter innledende presentasjoner vil siste del av KunnskapsArenaen legges opp som et arbeidsmøte med gruppearbeid. Gruppene skal vurdere nytten av indikatoren og identifisere mulige forbedringer. Resultatet av gruppearbeidet vil inngå som en del av videre utvikling av indikatoren.

foto av Endre Persen

Endre Persen har bakgrunn som miljøvernsjef hos Sysselmannen på Svalbard, og hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag. Han har også jobbet som HMSK-direktør Veolia/Norsk Gjenvinning.

Endre har jobbet i HENT siden 2010, de siste 3 årene som konserndirektør for HMS og kommunikasjon.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Alberechtsen leder KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.


Webinarlenke sendes til påmeldte på forhånd. Registering:

Detaljer

Dato:
19. oktober 2021
Tid
12:00 - 12:55
Kategorier for Arrangement:
,