arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SIP. Tema: Digitalisering og forutseende sikkerhetsindikatorer

8. juni 2021 @ 09:00 - 10:30

risk og safe på en skala

I denne KunnskapsArenaen presenteres et arbeid utført av Safetec for å vurdere potensialet for bruk av maskinlæring og stor data (Big Data) til forutseende sikkerhetsindikatorer.

Arbeidet har i hovedsak vært en kartlegging av hvordan entreprenører og byggherrer samler inn relevante kvalitativ og kvantitativ data (hovedsakelig HMS-data), hvilke digitale løsninger for datainnsamling som anvendes i dag og hvordan data analyseres, presenteres og anvendes.

Denne informasjonen er så brukt til å vurdere hvilke data som kan analyseres, sammenstilles og presenteres som evt. forutseende indikator for bygg og anlegg. Et viktig fokusområde er å identifisere hvordan og hvilke digitale verktøy for dataanalyse (eks. maskinlæringsalgoritmer for stordata) som kan anvendes i et slikt arbeid.

Arbeidet er utført som en del av Forskningsprosjektet Forutseende sikkerhetsindikatorer i bygg- og anleggsbransjen, finansiert av ProsjektNorge. Rapporten om digialisering og forutseeende sikkerhetsindikatorer kan lastes ned her.

Nathaniel John Edwin fra Safetec presenterer arbeidet.


foto Nathaniel John Edwin

Nathaniel John Edwin er senior sikkerhetsingeniør ved Safetec Nordic AS. Han har lang erfaring med bruk av digitalisering og dataanalyse innenfor sikkerhetsfagfeltet. Nathaniel har vært leder for arbeidspakke «digitalisering» i forskningsprosjektet Forutseende sikkerhetsindikatorer i bygg- og anleggsbransjen.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Alberechtsen leder KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter.  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.


Webinarlenke sendes til påmeldte på forhånd. Registering:

Detaljer

Dato:
8. juni 2021
Tid
09:00 - 10:30
Kategorier for Arrangement:
,