arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SIP: Barrierer – kontroll og måling. Med Urban Kjellen og Henning Iversen

8. april 2021 @ 09:00 - 10:30

risk og safe på en skala
barrieremodell

KA SIP. Tema: «Barrierer – kontroll og måling» med Urban Kjellén og Henning Iversen

I dette møtet i KA Sikkerhetsledelse i prosjekter presenteres en nylig utviklet sikkerhetsindikator, barriereindikatoren, og hvordan den anvendes (Se rapport). Barriereindikatoren måler tilgjengeligheten og kvaliteten på barrierer som skal forhindre alvorlige uønskede hendelser i sikkerhetskritiske bygg- og anleggsaktiviteter. Indikatoren er utviklet i NTNUs pågående forskningsprosjekt «Utvikling og testing av forutseende sikkerhetsindikatorer» finansiert av ProsjektNorge. (https://prosjektnorge.no/forskning/aktive-prosjekter/utvikling-av-proaktive-indikatorer-i-ba-bransjen/)

Urban Kjellén (NTNU) presenterer selve indikatoren og bakenforliggende teori og metoder. Metodikken har også andre bruksområder innenfor sikkerhetsstyring i prosjekter som granskninger av alvorlige uønskede hendelser og utvikling av tiltak basert på risikoanalyser i planlegging og prosjektering.

Henning Iversen (Statens Vegvesen) presenterer praktiske erfaringer ved bruk av barriereindikatoren. Diskusjon om behov for kontroll og kvalitetssikring av sikkerhetstiltak i produksjonen.

foto Urban Kjellén

Urban Kjellén er timeansatt som førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU med ansvar for barriereindikator prosjektet. Han har over 30 års erfaring av arbeid med sikkerhetsstyring i store investeringsprosjekter i Norsk Hydro, SN Power, Statkraft og Bane NOR. Han har undervist i metoder og verktøy i sikkerhetsstyring som Professor ved NTNU fra 1994 til 2018.

foto Henning Iversen

Henning Iversen har siden 2014 vært SHA-rådgiver i Statens vegvesen, Divisjon utbygging Tunneloppgradering Oslo. Tidligere har han arbeidet som tømrer. Han har i dag ansvar for å utarbeide SHA-planer og for å følge opp SHA i byggeperioden.

foto av Eirik Albrechtsen

Eirik Albrechtsen leder KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter..  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Webinarlenke sendes til påmeldte ved registrering:

Detaljer

Dato:
8. april 2021
Tid
09:00 - 10:30
Kategorier for Arrangement:
,