arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA SIP: Barrierer – kontroll og måling. Med Urban Kjellen og Henning Iversen

8. april 2021 @ 09:00 - 10:30

KA SIP. Tema: «Barrierer – kontroll og måling» med Urban Kjellén og Henning Iversen

I dette møtet i KA Sikkerhetsledelse i prosjekter presenteres en nylig utviklet sikkerhetsindikator, barriereindikatoren, og hvordan den anvendes (Se rapport). Barriereindikatoren måler tilgjengeligheten og kvaliteten på barrierer som skal forhindre alvorlige uønskede hendelser i sikkerhetskritiske bygg- og anleggsaktiviteter. Indikatoren er utviklet i NTNUs pågående forskningsprosjekt «Utvikling og testing av forutseende sikkerhetsindikatorer» finansiert av ProsjektNorge. (https://prosjektnorge.no/forskning/aktive-prosjekter/utvikling-av-proaktive-indikatorer-i-ba-bransjen/)

Urban Kjellén (NTNU) presenterer selve indikatoren og bakenforliggende teori og metoder. Metodikken har også andre bruksområder innenfor sikkerhetsstyring i prosjekter som granskninger av alvorlige uønskede hendelser og utvikling av tiltak basert på risikoanalyser i planlegging og prosjektering.

Henning Iversen (Statens Vegvesen) presenterer praktiske erfaringer ved bruk av barriereindikatoren. Diskusjon om behov for kontroll og kvalitetssikring av sikkerhetstiltak i produksjonen.

Urban Kjellén er timeansatt som førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU med ansvar for barriereindikator prosjektet. Han har over 30 års erfaring av arbeid med sikkerhetsstyring i store investeringsprosjekter i Norsk Hydro, SN Power, Statkraft og Bane NOR. Han har undervist i metoder og verktøy i sikkerhetsstyring som Professor ved NTNU fra 1994 til 2018.

Henning Iversen har siden 2014 vært SHA-rådgiver i Statens vegvesen, Divisjon utbygging Tunneloppgradering Oslo. Tidligere har han arbeidet som tømrer. Han har i dag ansvar for å utarbeide SHA-planer og for å følge opp SHA i byggeperioden.

Eirik Albrechtsen leder KunnskapsArena Sikkerhet i prosjekter..  Eirik er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU.

Webinarlenke sendes til påmeldte ved registrering:

Detaljer

Dato:
8. april 2021
Tid
09:00 - 10:30
Kategorier for Arrangement:
,