arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Digital samhandling: Hvorfor avtar bruken av 4D BIM i prosjekter når behovet for det øker? Med Aksa Imran

15. februar 2022 @ 10:05 - 11:25

en abstrakt tegning av en stoppeklokke og binære tall

Utfordringer knyttet til økende kompleksitet og gjensidige avhengigheter utover i byggeprosessen

Presentasjonen er basert på den vitenskapelige artikkelen «Exploring challenges with reciprocal interdependencies in 4D BIM». Denne ble presentert på konferansen CIB W78 2021 i Luxembourg 13-15. oktober 2021. Erfaringene til denne studien er hentet fra en norsk entreprenør med et pågående anleggsprosjekt hvor bruken av 4D BIM er et byggherrekrav. Presentasjonen legges opp som en populærvitenskapelig formidling med en kort presentasjon og påfølgende diskusjon med Eilif Hjelseth. Vi legger også opp til at deltakere kan stille spørsmål.

en graf som viser forholdet mellom increased value creation og increased complexity in interdependence
portrettbilde Aksa Imran

Aksa Imran er ansatt ved Veidekke Entreprenør AS og Universitetet i Agder. Imran har tidligere vært tilknyttet forskningsprosjektet MEERC (More Efficient and Environmental friendly Road Construction) som integrert doktorgradsstipendiat hvor hun forsket på digital byggeprosess og BIM i den norske anleggsbransjen.

foto av Eilif Hjelseth

Eilif Hjelseth leder denne KunnsapsArenaen og er til daglig professor i bygnings-informasjonsmodellering (BIM) ved NTNU. Han underviser ved masterstudiet i Digitale byggeprosesser og er eneansvarlig for etterutdanningskurset VDC-Certificate Program Norge er opptatt av bl.a.:

  • Implementering av helhetlige digital løsninger i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen
  • Digital løsninger, regelsjekking for økt automatisering av prosesser
  • Den menneskelige faktoren i digitalisering


Prosjekt Norges KunnskapsArenaer (KA) er faglige fokusgrupper som samler partnere for å utveksle kunnskaper og erfaringer. I tillegg ligger det her en mulighet til at dette kan føre til etablering av nye forskningsprosjekt. Selv om dette er forbeholdt våre partnere, ønsker vi alle velkommen til å prøve ut fagtilbudene før dere vurderer eventuelt partnerskap. Ta kontakt med senterledelsen for mer info om partnerskap. Eventuelle opptak fra seanser i KunnskapsAenaene er forbeholdt partnerne, og skal ikke distribueres utenom dette nettverket uten samtykke.

Detaljer

Dato:
15. februar 2022
Tid
10:05 - 11:25
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,