arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

 • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Populærformidling forskning – Hvordan skaper sivilarkitekten verdier i byggeprosjekter?

17. mars 2022 @ 09:35 - 10:25

en knokke med klokkearmer som peker mot learning

I regi av Prosjekt Norge i samarbeid med Lean Construction – LC-No

Bo Terje Kalsaas intervjuer Astrid Renata Van Veen

Arkitektens samspill med andre fagdisipliner og de utførende. Hvordan få til bedre prosjekteringsprosesser i komplekse byggeprosjekter?

Noen spørsmål vi tar sikte på å belyse er:

 • Hva er den faglige driveren for deg som arkitekt i Snøhetta? Hva er det dere genuint prøver å skape og finne løsning på?
 • Eksempler på hvordan dere bidrar til verdiskaping for brukerne av det dere prosjekterer?
 • Kan du si noe om spenningen mellom det kreativt skapende, struktur og krav til framdrift? Hvordan jobber dere internt med det? Kaos?
 • Hvordan arbeider dere med det som er mulig i forhold til fysiske lover og byggbarhet? Har innovasjon og produktutvikling en rolle?
 • Brukermedvirkning?
 • Kan du fortelle hvordan dere arbeider sammen med andre prosjekterende disipliner i forskjellige faser av et byggeprosjekt? Forbedringsmuligheter?

 • Hvordan kan sivilarkitekten spilles god i byggeprosjekter? Hvordan kan byggherren og entreprenøren samspille?
 • Mer industriell bygging?
 • Du var sjefsarkitekt i prosjekteringen av Kunsthøgskolen i Bergen. Hvordan arbeidet du med prosjektering i dette prosjektet? Oppfølgende prosjektering?
 • Å lede prosjekteringsprosesser med sine avhengigheter, iterasjoner og kompleksitet viser seg å være mer krevende enn å lede byggeprosesser. Hvordan løste dere det i KHiB-prosjektet?
 • Og nå er du medforfatter i et bokprosjekt om prosjekteringsledelse. Hva ønsker dere å oppnå med en slik bok?


portrettbilde Astrid Renata van Veen

Astrid Renata Van Veen. Prosjektleder, seniorarkitekt MArch, MNAL i Snøhetta

Astrids arkitektfaglige utdannelse har hun fra NTNU og SCI-ARC, Southern California Institute of Architecture. Astrid har vært ansatt hos Morphosis Architects, Nasjonalmuseet Arkitektur, Nordic Office of architecture og Lund+Slaatto Arkitekter, før hun i 2001 kom til Snøhetta. I rollen som prosjektleder har Astrid ledet flere av Snøhettas prisvinnende internasjonale og norske prosjekter, inkludert King Abdulaziz Center for World Culture Saudi Arabia og Fakultetet for Kunst, Musikk og Design, KHiB (KMD) i Bergen. Gjennom sine prosjekter har hun ervervet omfattende erfaring med tverrfaglig ledelse av høyst komplekse prosesser.

Astrid er medforfatter i bøkene  «Lean Metodikk Praksis» og læreboken «Ledelse av prosjekteringsprosesser – nøkkelen til bærekraftig verdiskaping.»

portrettbilde Bo Terje Kalsaas

Bo Terje Kalsaas er professor ved Institutt for ingeniørvitenskap ved Universitetet i Agder. Kalsaas har arbeidet mange år med problemstillinger innen Lean construction og har en spesiell interesse mot  ledelse av prosjekteringsprosesser.

Registrer deg for webinarlenke

Detaljer

Dato:
17. mars 2022
Tid
09:35 - 10:25