arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Praktisk prosjektledelse som bidrar til effektiv gjennomføring av store investeringsprosjekter for energibransjen

16. mars 2021 @ 10:00 - 11:30

vindturbiner

Energibransjen har lang erfaring med prosjekter etter mer tradisjonelle kontraktsformer, som totalentrepriser, delte entrepriser, osv., som har sine styrker og svakheter.

På dette webinaret som arrangeres av Prosjekt Norge, Tensio TN og Energi Norge, vil du få innsikt i hvordan du enkelt kan bruke ny prosjektmetodikk i praksis for å sikre at man har en mer effektiv gjennomføring av større investeringsprosjekter. Webinaret vil ha søkelys på eksempler fra nettbransjen.

Hvem er webinaret for?

Prosjekteiere, prosjektledere, andre ansatte i nettselskap eller kraftproduksjon og entreprenører som har behov for å lære mer om praktisk prosjektledelse og erfaringer fra nye kontraktsformer.

Mange selskaper har helt eller delvis etablert prosjektmetoder som skal veilede prosjekteier og prosjektleder i gjennomføring av prosjektene. Hvilke deler av prosjektmetodikken må man ha fokus på for å sikre en effektiv gjennomføring?

Morten Bjerkan fra Tensio TN vil ta opp temaet prosjektledelse i gjennomføring av prosjekter innen kraftsektoren og samtidig vise eksempler på hva som utgjør forskjellen mellom suksess og katastrofe.

Det siste tiåret har det vært prøvd ut nye modeller og kontrakter, som samspill, integrerte prosjektleveranser, allianser, osv. Hensikten har vært å få til et tettere samarbeid mellom byggherre og leverandører, etablere målsettinger som skaper incentiver slik at “alle føler de er i samme båt”. Mange har oppnådd gode resultater med slike tilnærminger, men det kan være krevende å se forskjell på alle begrepene og hvordan dette kan gjøres i praksis.

Bjørn Andersen fra NTNU vil klargjøre dette gjennom å rette søkelyset på samspill, partnering, allianser, IPL, osv. – Er dette samme sak eller er alle noe unikt? Det vil bli vist til eksempler på resultater oppnådd med alliansemodeller i prosjekter.

foto Morten Bjerkan
Morten Bjerkan. Leder PMO i Tensio TN
Bjørn Andersen. Professor ved NTNU

PROGRAM

10.00 -10.10    Innledning, Prosjekt Norge

10.10 -10.20     Hva er praktisk prosjektledelse, Morten Bjerkan, Tensio TN

10.20 – 10.40    «Fra katastrofe til suksess !?»  Fortellingen om når man ikke hadde metode og hvordan man lærte av sine feil, Morten Bjerkan, Tensio

10.40 – 10.55    Samspill, partnering, allianser, IPL, osv. – samme sak eller er alle noe unikt? Eksempler på resultater oppnådd med alliansemodell i prosjekter, Bjørn Andersen, NTNU

10.55 – 11.30    Diskusjon: Hvilke barrierer har vi for gjennomføring av effektive prosjekter og hvordan overvinner vi disse, Tensio/NTNU

Registering for webinarlenke:

Spørsmål om påmelding? Ta kontakt: wenche.langholm@ntnu.no

Plott møtet i kalenderen din:

Detaljer

Dato:
16. mars 2021
Tid
10:00 - 11:30
Kategorier for Arrangement:
,