26. mai 2020 gikk første offisielle møte i denne nye KunnskapsArena AI i prosjekter av stabelen

 

AI er i ferd med å bli en integrert del av flere IT-verktøy og det finnes enkle, generiske AI-verktøy for bruk av AI.  Vi fikk en demonstrasjon på  AI i design- og tidligfase av prosjekter, ved samarbeidspartnere i Spania: Consejo Superior de Investigaciones Científicas -Instituto de Ciencias de la Construcción Eduardo Torroja, representert ved Javier Alonso Madrid fra Atanga.  

 

Det planlegges 2 møter i løpet av høstsemesteret, muligens ett digitalt og ett fysisk. Vi vil bl.a. få en presentasjon fra PhD-kandidat Sofie Bang, som er knyttet til instituttet Maskinteknikk og produksjon ved NTNU, om kartlegging av erfaringer og potensiale ved bruk av AI i byggeprosjekter.

Hvilke andre temaer kan være interessante å ta opp? Har du erfaringer du vil dele? Spørsmål? 

Du kan være med å bestemme og forme denne KunnskapsArenaen ved å ta kontakt eller sende dine forslag til leder i KA AI i prosjekter; Nils Olsson.

Instituttet har også master-studenter innen AI. Disse ønsker seg datasett som kan brukes i maskinlæringstester. Dataene trenger ikke være «vasket».  Ta gjerne kontakt med Nils om du har mulighet til å bidra her.

 

Litt på siden presenterte Professor Ralf Müller et pågående interessant PMI-prosjekt: Governance of inter-organizational networks, hvor han og førsteamanuensis Anne Live Vaagaasar søker ledere/prosjektledere som er involvert i bygging og vedlikehold av nettverk med samarbeidsorganisasjoner i forbindelse med byggeprosjekter. (Link til mer info kommer)

 

Presentasjonene finner du her:

AI PM 26-5-2020_Olsson

GENERATIVE DESIGN tools_Alonso

NWGov for PN KA 20202-05-26_Muller