Gjest: Gunnrid Kjellmark, SINTEF Digital.  Om behovet for data-innsamling fra ulike kilder – og mulighetene for økt erfaringslæring og kontinuerlig forbedring.

Lenker:

Lenke til opptak distribueres til PN-partnere på forespørsel. Opptak fra Prosjekt Norges KunnskapsArenaer er forbeholdt partnerne, og skal ikke distribueres utenfor dette nettverket uten samtykke. Spørsmål rettes til senterledelsen@prosjektnorge.no


Eilif Hjelseth leder denne KunnsapsArenaen og er til daglig professor i bygnings-informasjonsmodellering (BIM) ved NTNU. Han underviser ved masterstudiet i Digitale byggeprosesser og er eneansvarlig for etterutdanningskurset VDC-Certificate Program Norge er opptatt av bl.a.:

  • Implementering av helhetlige digital løsninger i bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen
  • Digital løsninger, regelsjekking for økt automatisering av prosesser
  • Den menneskelige faktoren i digitalisering
portrettbilde Gunfrid Kjellmark

Gunrid Kjellmark, forskningsleder i SINTEF Community. Gunrid har en master i prosjektledelse og anleggsteknikk. Hun startet i SINTEF i 2010, jobbet med betongteknologi og betongprøving fram til 2016. Ble så forskningsleder og ledet betonggruppa fram til 2018. I denne perioden jobbet hun mye med tiltak for å bedre miljøprofilen til betongmaterialet. I 2018 ble hun forskningsleder for en nyopprettet gruppe som skulle jobbe mer mot anlegg og infrastruktur, med stort fokus på bærekraft og grønn anleggssektor. Også i anleggssektoren er digitalisering identifisert som en viktig driver for å nå bærekraftsmålene i næringa, så Gunrid ble motivert til å starte på en doktorgrad om det høsten -21, etter at SINTEF lyste ut stipendmidler til dette høsten 2020.