NTNU har et eget masterstudium dedikert til prosjektledelse, M.Sc Project Management. Studentene har fra før en teknisk bachelorgrad og fordyper seg i temaer innenfor prosjektledelse som passer deres tidligere utdanning. Kombinasjonen av teknisk bachelorgrad og mastergrad i prosjektledelse gir en unik kompetanse som ikke tilbys ved noen annen norsk utdanningsinstitusjon. Prosjekter består av mennesker noe som gjør temaer som ledelse, organisering og arbeidsprosesser sentrale i utdanningen. Implementering av prosjekter som bidrar til bedriftens strategiske retning får og mye oppmerksomhet.

Hvorfor er en to-årig mastergrad i prosjektledelse så verdifullt?

  • Det er en unik kompetanse som gir forståelse for både det faglige arbeidet som foregår i prosjekter, samtidig med en bredere og dypere forståelse av ledelse, organisering og gjennomføring, sier Ola Edvin Vie, førsteamanuensis ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse

Hvordan kan en nyutdannet være en ressurs i din organisasjon?

  • Det er behagelig å holde fast ved det kjente og arbeide i et fast mønster. Et par ferske øyne kan gi nye perspektiver på organisasjonen og arbeidsprosessene og gi et friskt pust som fører til viktig endring, dog muligens ukomfortable. Bedrifter må legge til rette for juniorene som våger å komme med nye tanker og idéer for å utnytte dette potensiale i de nyutdannede. Kombinasjonen mellom erfaring og nytenking er en sikker vinner.

Studiet er internasjonalt med et stort mangfold av studenter fra hele verden. Studentene erfarer hvordan kultur og språk spiller en viktig rolle i prosjekter gjennom gruppearbeidet. I dagens internasjonale næringsliv kan en nyutdannet med forståelse på tvers av kulturer vise seg verdifull om så det skulle gjelde sikkerhet på en byggeplass eller kommunikasjon med kunder.

Ønsker du å komme i kontakt med studentene? Linjeforening PROMAN ønsker kontakt med din bedrift.

Ta kontakt på epost: Promanntnu@gmail.com

Mer informasjon finner du her.

 

Innleggsforfatter: Tor Sporsem