folk som sitter i en konferansesal og hører på en presentasjon
folk som snakker sammen i en konferansesal
en person som står på en scene og presenterer
to personer som står på en scene
folk som snakker sammen i en konferansesal
en person som står på en scene og presenterer
Årets prosjekt 2020-21
to personer som håndhilser

Prosjekt 2019 ble vel gjennomført med fornøyde deltagere.

Prosjekt Norge arrangerte sin årlige prosjektkonferanse med vel 200 deltagere påmeldt. Siden Prosjekt Norge hadde 20-års jubileum ble det en festforestilling fra morgen til kveld. En stor takk til alle som bidro og en spesiell takk til årets konferansier Egil Skavang som loset oss trygt gjennom dagen.

Vi er stolte og ydmyke over all den gode responsen vi har mottatt i ettertid. Det har vært stor etterspørsel etter presentasjonene.  De finner du under fanen “Prosjektkonferanser”, her: PRESENTASJONER PROSJEKT 2019.

Det innholdsrike programmet la i hovedsak vekt på at ENDRING har blitt normalen og at det krever HANDLEKRAFT. Vi stilte oss blant annet disse spørsmålene:

  • Hvordan fremmer ledelse og organisering handlekraft?
  • Hvordan kan høy-innovative prosjekter etableres og gjennomføres på en god måte?
  • Hvordan kan prosjektmedarbeidere dyktiggjøres til å stå i endring?
  • Hvordan kan digitale verktøy understøtte samhandling og beslutningsprosesser i prosjekter?

Til å hjelpe oss å finne svar hadde vi fått med oss et stort knippe dyktige og ikke minst inspirerende innledere:

Harald V. Nikolaisen, Statsbygg og Ståle Rød, Skanska: Mot til å se «the grand Challenge» Prosjekt – en nøkkel for å møte klimautfordringene

Hilde Tonne, Chief Innovation Officer, Ramboll Group: Mot til endring – Innovasjon i globale virksomheter

Andrew Davies, Professor, UCL: 09:50 Mot til innovasjon Innovasjon og læring i megaprosjekter

Silvija Seres, matematiker og teknologiinvestor: Mot til å lede – Prosjektbaserte virksomheter trenger modig ledelse

Janeche B. Borander, utviklingssjef Arkitektbedriftene: Kraft til å skape verdi – gjennom arkitektur som endrer

Lena Bygballe, førsteamanuensis, BI: Samarbeid og kollektiv læring for klimatilpasning av bygg og infrastruktur

Erik A. Dammen daglig leder Proptimum: Kraft til å bedre prosjektene Den som intet våger intet vinner

Preben Carlsen, daglig leder Sandkassa: Hvordan konvertere samfunnsproblemer til nye forretningsmuligheter. Lærdommer fra startup knyttet til digitalisering og bærekraft

Madeleine T. Skjølås, avdelingsdirektør, Stefan Sjøholt-Hawkins, prosjektleder og Arne Walaas, prosjektleder.  Alle fra Statsbygg, fjorårets vinner av Årets prosjekt.  Kraft til økt verdiskaping: systematisering og standardisering

Jarle Skrebergene, Vice President , Cognite og Jon Lereim, professor II, BI: Digitaliserte beslutningsprosesser i og rundt prosjekter. Når er de støttende?

Jo Røislien, professor UiS/UiO, Er mer informasjon alltid bedre for prosjekter? «Big Data» svaret – eller et nytt spørsmål?

Eirik Norman Hansen, foredragsholder/rådgiver, Om digitaliseringens endring av prosjekter, forretningsforståelse og mennesket

Arne Krokan, professor, NTNU, Dataspill som gir viktig kompetanse i prosjekter – ledelse og samhandling

Jan Christian Vestre, daglig leder, Vestre, Hvordan få folk med på store endringsprosesser? 

Kathrine Aspaas, journalist/forfatter, Den emosjonelle revolusjon – mennesket i Industri 4.0 Kan kunstig intelligens gjøre verden varmere?

 

ÅRETS PROSJEKT 2019 gikk til Powerhouse Brattøra.  Det er et av få fyrtårnsprosjekter i Norge som er grensesprengende med klima, energi og miljø som premissgivere for design, bygging og drift. I forhold til resultatparametere ble dette teknisk krevende prosjektet fullført på tid, under opprinnelig kostnadsestimat og er i praksis 100% utleid med svært positive brukertilbakemeldinger. Powerhouse Brattørkaia er et prosjekt som demonstrerer at det er mulig å kombinere høy innovasjonsgrad, kvantesprang innen et byggs miljøavtrykk og overholde de klassiske resultatmålene.

ÅRETS FORBILDE 2019 – konferansens jubileumspris – gikk til SfS BA – Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg. Sfs BA ønsker å bidra med konkrete problemstillinger, innovasjoner og verktøy. Deres visjon er: En skadefri bygge- og anleggsnæring, og strategien er samarbeid. De setter samarbeid, ledelse og kultur på agendaen, og bidrar til at du som leder får verktøy og inspirasjon.  SfS BA er en unik etablering av et samarbeid for å ta tak i en av de viktigste utfordringene for byggenæringen, og som sådan et forbilde for hvordan næringen kan ta tak i sine utfordringer.

I anledning dagen ble det på tampen arrangert et boblende vorspiel hvor vi fikk besøk og tale av Olav Bolland, dekan på IV-faktuletet ved NTNU. Kvelds-arrangementet fortsatte med middag og lystig underholdning i restaurant Panorama.

Vi gleder oss allerede til neste prosjektkonferanse.  Følg med på prosjektnorge.no.