arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Prosjektplanlegging – Klassifisering av prosjekter og læring

8. mai @ 09:05 - 10:25

Runners, Repeaters, Strangers

“One size does not fit all”

Prosjekter kommer i ulike størrelser og med forskjellig kompleksitet. Runners, Repeaters, Strangers (RRS) er en kategorisering av arbeid basert på kompleksitet,varighet, gjennkjennelse, repeterbarhet og volum.

Begrepene kommer opprinnelig fra manufacturing og ble introdusert av Dr. John Parnabye i Lucas Industries seint på 80 tallet. Noen ser på dette som forløperen til Lean. RRS er vel rotfestet i JIT-prinisppet, og optimalisering av produksjon. Bruk av Runners, Repeaters og Strangers finnes etter hvert i ulike sammenhenger og benyttes i kategorisering fra banktjenester, produksjon, innkjøpsprosesser til kategorisering av prosjektporteføljer.

Webinaret vil gi en introduksjon til begrepet RRS pluss en praktisk tilnærming til dette slik Lyses nettselskap, Lnett, har delt sin prosjektportefølje i 3 kategorier D1, D2 og D3.

Foredragsholdere er

  • Øyvind Røberg. Product Strategy Manager, Safran Software Solutions
  • Magnus Falang. Leder kunde- og distribusjonsnettprosjekter og gruppeleder for «Repeaters» i Lnett
  • Aleksander Dåsvand. Head of Project Managers og gruppeleder for «Strangers» i Lnett

KA Prosjektplanegging ledes av Tore Aalberg.

For partnere i Prosjekt Norge. (Se logooversikt nederst)

Portrettfoto av Øyvind Røberg

Øyvind Røberg.  Product Strategy Manager.  Øyvind har over 40 år i fagområdet planlegging og prosjektstyring. Har arbeidet som planlegger, og i mange ulike roller hos leverandører av systemer for prosjektplan og styring. Han har jobbet i Safran siden 1998 i Safran. Har også vært gjesteforelser ved UIS og NTNU.

Portrettfoto av Magnus Skår Falan

Magnus Skår Falang er utdannet siv. Ing. Industriell Økonomi ved NMBU(tidl UMB).  Magnus er gruppeleder for Kunde- og distribusjonsnettprosjekter i Lnett AS.  Håndterer en portefølje på ca 400 prosjekter i størrelsesorden 200.000 til 5MNOK.

Portrettfoto av Aleksander Dåsvand

Aleksander Dåsvand er utdannet energimontør, elkraftingeniør og har mastergrad i industriell økonomi.  Aleksander er gruppeleder for Kapitalprosjekt i Lnett AS. Gruppen håndterer prosjektene i prosjektporteføljen med kost i størrelsesorden 4-500MNOK, med prosjektvarighet på 1-5 år og ulik grad av kompleksitet.

Detaljer

Dato:
8. mai
Tid
09:05 - 10:25