arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Endringsledelse og digital transformasjon i prosjekter – Del 3: Endring i arbeidsformer og virksomhetsmodeller, ved Torbjørn Larsen. Meld deg på…

25. november 2020 @ 10:00 - 10:45

abstrakt bilde av to personer som snakker sammen med grafer og figurer rundt dem

Eksponentiell utvikling av informasjonsteknologi driver et digitalt paradigmeskifte som endrer rammebetingelsene for samfunns- og arbeidsliv

Mange virksomheter opplever at deres evne til effektiv læring, problemløsing og utvikling står i veien for raskere innovasjon og økt verdiskaping.  Uten god endrings-evne og flyt i utviklingsarbeidet vil etterslepet vokse når farten i omgivelsene øker. 

Digital transformasjon er krevende, for digitalisering er IKKE et IT-prosjekt. Det handler om organisasjons- og virksomhetsutvikling.  Krav til radikal innovasjon, utvikling og omstilling under usikre rammebetingelser driver frem behov for nye organisasjons- og arbeidsformer.  Dette utfordrer lederskap, kultur og kompetanse i tradisjonelle virksomheter.  Vinnerne i det 21. århundre er profesjonelle, tillits-baserte og lærende kompetansevirksomheter/-nettverk som jobber kontinuerlig og systematisk med å utvikle verdiskapingen sin – i nært samarbeid med omgivelsene og målgruppene de er til for.

Smidighet i stor skala (agility@scale) innebærer mobilisering av ressurser og innsats på tvers av tradisjonelle linjefunksjoner og inn mot tverrfaglige områder og team, som legger til rette for en mer helhetlig tilnærming til verdiskaping og innovasjon.  Gjort riktig har dette vist seg å være ekstremt effektivt og effektfullt, men omstillingene utfordrer tradisjonelle roller, funksjoner og styringsmodeller.

  • Hva kjennetegner virksomheter som har kommet godt i gang med digitalt drevet omstilling?
  • Hvilket strategisk fokus har de?
  • Hvordan kan ledelsen legge til rette for en langsiktig og strategisk utviklings-agenda som handler om dyp og transformativ endring av hvordan virksomheten skaper verdi for målgruppene sine?

foto av Torbjørn Larsen

Torbjørn Larsen har bakgrunn fra programvareindustrien og har 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning i privat og offentlig sektor.

Som en av landets mest erfarne teknologiledere har han omfattende erfaring med SW utvikling, digitalisering, organisasjonsutvikling, kulturbygging og transformasjonsledelse.  Han har gjennom mange år vært en pådriver for digital transformasjon og smidig utviklingspraksis i store og komplekse virksomheter og har dyp forståelse for konsepter, arkitekturer og konkrete løsninger og styringspraksis som understøtter dette.

Torbjørn har nylig tiltrådt som direktør for digital transformasjon i Sopra Steria sin skandinaviske konsernledelse.  Han kommer fra rollen som Chief Transformation Officer i Mestergruppen. Han har tidligere blant annet vært IT direktør i NAV, Vice President IT i Cisco, CIO i TANDBERG og assisterende direktør ved OsloMet.

Registrer deg her for å motta webinarlenke:

Detaljer

Dato:
25. november 2020
Tid
10:00 - 10:45
Kategorier for Arrangement:
,