arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

WEBINAR: Verktøykasse for kvantesprang. Ved Reidar Gjersvik og Anita Moum (Les mer…)

30. mars 2020 @ 14:00 - 14:45

bilder av Anita og Reidar

Dagens tema er «Verktøykasse for kvantesprang» ved Anita Moum og Reidar Gjersvik, Gottlieb Paludan Architects Norge/AFRY

Hva slags endringer kan bygg, anlegg og eiendomsnæringene vente seg de kommende årene? Er det virkelige «gamechangers» – kvantesprang – som vil endre grunnlaget for måten næringene arbeider på og hvem som vil overleve som aktører? Hvilke verktøy trenger vi for å møte disse endringene? «Verktøykasse for kvantesprang» er rapport fra et forprosjekt som diskuterer disse spørsmålene.

Bakgrunnen er Prosjekt Norge og BAE-programmets mål om etablering av FoU-prosjekter for bedre BAE-prosesser.  På et idé-verksted den 25. april 2018 samlet over 40 deltakere fra industri og akademia seg rundt 5 ideer til FoU-prosjekter som de anså som svært viktige fremover. Prosjektbaserte virksomheters behov for en «verktøykasse for kvantesprang» var en av tematikkene som ble løftet frem.

I kvantefysikken brukes begrepet kvantesprang for å beskrive overgangen fra en energitilstand til en annen. Kvantesprang er uforutsigbare, gjerne utløst av krefter eller «gamechangers» utenfor de tradisjonelle systemene vi opererer i. Overgangen fra et system til et annet kan bety kroken på døra for de som satset feil eller ikke er tilpasningsdyktige.

Det er liten grunn til å tro at prosjektbaserte virksomheter og næringer som bygg, anlegg og eiendom ikke noen gang kan bli utfordret av eksterne «gamechangers». Vi har vært igjennom store endringer og utvikler oss fremdeles i takt med samfunnsmessige trender som digitalisering, globalisering og økt fokus på miljø og klima. Men vi utvikler oss på våre egne premisser, innenfor egne spilleregler, i det tempoet vi selv velger – med de begrensninger det innebærer for innovasjon og konkurransekraft.

Spørsmålet impliserer en dystopisk eller optimistisk tilnærming til utviklingen framover, avhengig av ståsted. Vi kan ikke spå framtiden, men historisk vet vi at kvantesprang kan gi enorme muligheter for ny business, samtidig som de kan utgjøre store trusler.

 

Join Skype Meeting: Verktøykasse for kvantesprang

Trouble Joining?

Try Skype Web App

Help

Plott webinaret i kalenderen din:

Detaljer

Dato:
30. mars 2020
Tid
14:00 - 14:45
Kategorier for Arrangement:
, ,