arrangementer

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KA Prosjektplanlegging «Ledelse av Prosjekteringsprosesser»

8. april @ 10:05 - 11:30

Modell av bygninger

Ledelse av prosjekteringsprosesser krever annen til tilnærming til planlegging og oppfølging (kontroll) enn prosjektledelse

Prosjektering er en form for aktivitet som er iterativ som fenomen. Det iterative kommer av gjensidige (resiproke) avhengigheter mellom ingeniørdisipliner, naturvitere og estetiske disipliner i tverrfaglig prosjektering.

Dette øker kompleksiteten og samtidig skal gradvis modning og brukerprosesser håndteres. Vi kan si at det er i prosjekteringen verdiene skapes for bestiller, brukere og samfunn, mens verdiene realiseres i byggeprosessen.

Søkelyset på bærekraft øker viktigheten av prosjektering. Det er særlig det iterative med prosjektering som gjør at lineær planlegging kommer til kort når prosjektene får litt størrelse og kompleksitet. Det vil bli gjennomgått noen metoder for planlegging og oppfølging fra praksis inspirert av tenkningen i lean og VDC.

portrettbilde Bo Terje Kalsaas

Bo Terje Kalsaas. Professor emeritus ved Institutt for ingeniørvitenskap, UiA

Bo Terje har stor faglig interesse for nye kontraktsmodeller og prosjekteringsprosesser i BA-bransjen.

Medforfatter av boken «Prosjekteringsprosesser. Verdiskaping, bærekraft og kompleksitet» sammen med Kai Haakon Kristensen, Astrid Renata Van Veen, Agnar Johansen og Olav Torp. Boken er gitt ut av Fagbokforlaget i 2024.

foto av Tore Aalberg

KunnskapsArena Prosjektplanleggingl ledes av Tore Aalberg

Tore har  vært prosjektleder for en rekke prosjekter, og arbeider som rådgiver for oppbygging av prosjektledelsessystemer og med prosjektstøtte. Han underviser i prosjektledelse ved Handelshøyskolen BI og andre høyskoler.

Påmelding er avsluttet

Detaljer

Dato:
8. april
Tid
10:05 - 11:30
Kategori for Arrangement: