Takk til Ståle Brovold, fagleder prosjektledelse i Veidekke Norge, som ledet dagens KunnskapsArena Lean.

Takk til dagens innledere Jostein Breines, bærekraftsansvarlig i Reitan Eiendom og Bjørnar Gullbrekken, produktutvikler i Veidekke for spennende og inspirerende innlegg med ferske praktiske eksempler fra hvordan Eiendomsbransjen kan styre bærekraft i prosjekter helt fra (før) starten.

Takk til alle som deltok og bidro til en god diskusjon.


Du kan være med å bestemme hva som skal være tema på de neste samlingene.  Send gjerne forslag til senterledelsen ved Prosjekt Norge.

 

 

Opptak distribueres til partnere i Prosjekt Norge på forespørsel.

Portrettfoto Jostein Breines

Jostein Røstum Breines, Direktør Bærekraft og innovasjon, Chief ESG & Innovation Officer i Reiten Eiendom

  • Master i arkitektur med spesialisering i strategisk planlegging og metodikk
  • Erfaring fra rådgiversiden (inkl. byplankontor) med prosjektering av bygg og reguleringsplanlegging og saksbehandling
  • Underviser på NTNU ved siden av, og har i 12 år vært aktiv i både undervisning, forskning og metodeutvikling her. (Gjennom Urban Trigger Group.)

Jostein har jobbet i REITAN siden 2016. Han har i tre år vært prosjektdirektør i NHP (nå RELOG) som er et datterselskap i Reitan Eiendom-strukturen, med ansvar for utvikling av en rekke større prosjekt, herunder Campus Kristiansund. Han har i tre år hatt ansvar for bærekraft og innovasjon i Reitan Eiendom, som inkluderer konsernstrukturen på eiendomssiden.

Bjørnar Gullbrekken. Porterettfoto

Bjørnar Gullbrekken. Prosjektutvikler i Veidekke Entreprenør, Trondheim

Bjørnar sitter i ledergruppen og har erfaring fra mange år som byggeleder, prosjektleder, prosjekteringsleder og prosjektutvikling av store næringsbyggprosjekter. Bjørnar har vært pådriver og bidragsgiver i utviklingen av faget prosjekteringsledelse, og implementering av Lean-teori i Veidekke. Han har siden Miljøbygget i 2007 jobbet med energismart bygging og bærekraft. Med sine brede erfaring fra samhandlings- og utviklingsfaser har han deltatt i/hatt ansvar for utvikling av prosesser og verktøy for tidlige prosjektfaser.

ordmappe med lean i senter, og portrettbilder av Frode Drevland og Ståle Brovold

Daglig leder i PN, Daniel André Eriksen, steppet inn for Frode Drevand i dag.